Implantologija

implantologija.jpg

Šta je to implantat ?

Dentalni implantat je umjetni-vještački korijen od titanijuma koji se ugrađuje u čeljusnu kost (vilicu). Implantat se može koristiti kao osnova za nadomjestak jednog zuba, mosta ili  retencije pokretnih proteza.

Implantologija, koja postoji 60-tak godina, razvila je novu kiruršku tehniku koja daje vrhunske rezultate. Uz pomoć vještačkog metalnog usadka (titanijum) i izradom metalno-keramičkih fiksno protetskih radova, koji se sidre u implantatu, postižemo zavidan tzv. “Holivudski osmjeh” kod naših pacijenata.

Naša iskustva, u MedicoOral-AS sežu od 1990. godine i time smo prvi u oblasti implantologije u  Bosni i Hercegovini. 

Primjenjujemo jedan od prvih uvedenih implatoloških sistema u humanoj medicini "Schutz dental-Impla" koji se uspješno koristi od 1962.godine te koji se kontinuirano usavršava što mu danas omugućava da popunjava 95% indikacija.

Nasa Poliklinika je jedna od rijetkih koja u svojoj praksi koristi 5 vrsta implantoloških sistema da bi udovoljili svim potrebama i implantoloskim indikacijama nasih pacjenata. Da bi smo u tome bili uspješni konstantno ulažemo u edukaciju i usavršavanje naših doktora stomatologije i stomatoloških tehničara.

Schutz dental - Impla

Dentium

Swiden & Martina

Osstem

JD implant

 

Garancija Vašeg zadovoljstva jeste, nase neprekidno usavrsavanje u struci, dugogodisnje iskustvo, te međusobna saradnja između pacijenata i stručnog tima sto dovodi do najboljih rezulatata.

Postupak rada:

  • RTG/laboratorijske pretrage
  • implantacija (usađivanje)
  • vađenje konaca i kontorola
  • otvaranje implantata i postavljanje gingivoformera (oblikovač sluznice)
  • uzimanje otiska
  • definitivna protetika