Stručni timMedico_oral-AS-636.jpg

Adem.jpg
Prof. dr. sci. Adem Salihagić, Primarijus

Član Akademije u ANUBIH

Doktor stomatologije

Specijalista oralne kirurgije


VREDNOVANJE SLUZNIČKIH TRANSPLANTATA U KIRURŠKOM LIJEČENJU HIPERPLAZIJE VESTIBULARNE SLUZNICE
Doktorska disertacija Zagreb-Sarajevo, decembar 2003. godine

IZVJESTAJ KOMISIJE ZA IZBOR U ZVANJE VANREDNOG PROFESORA ZA PREDMET "SPORTSKA MEDICINA"
Bihać, 30.11.2012 

Po zavrsenom studiju 1980. godine prvi radni odnos zasniva na zubotehnickoj skoli u Sarajevu kao profesor, zatim prelazi u Dom zdravlja Bihac gdje radi do 1989. godine kao polivalentni stomatolog . Iste godine započinje specijalizaciju iz oralne kirurgije u Zagrebu i LJubljani, koju završava 1992 godine. Magistarsku radnju na temu “Modificirana submukozna vestibuloplastika “ obranio je 1992. god. pri Stomatološkom Fakultetu Zagreb.

Doktorsku disertaciju, radi u Zagrebu na Šalati te pri KB Dubrava u sklopu klinike za lice,čeljusti i usta uz saradnju klinike i Zavoda za oralnu hirurgiju pri Stomatološkom fakultetu u Sarajevu pod naslovom: "Vrednovanje sluzničkih transplantata u kirurškom liječenju hiperplazije vestibularne sluznice". Istu je  odbranio 16. januara 2004. godine, na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.

Učesnik je mnogih domaćih i međunarodnih stručnih skupova, te je od 1997-2001. godine bio član Predsjedništva stomatologa BiH, te u istom periodu predsjednik Sekcije za oralnu kirurgiju BiH. Bio je član Upravnog odbora Komore liječnika doktora stomatologije FBiH od osnutka, u dva mandata.

Od aprila 2013 godine je predsjednik udruženja privatnih stomatologa F/ BiH. www.udsppfbih.ba, takodjer voljom većine stomatologa, zubnih tehničara i stomatoloških sestara biran je za predsjednika kantonalne komore USK od februara 2014 godine. www.stomatoloskakomorausk.ba Područje posebnog intresa mu je implantologija i pretprotetska kirurgija. Od 2000 godine radi u vlastitoj privatnoj ordinaciji, a do sada je objavio kao autor i koautor tridesetak stručno-naučnih radova. Autor je jednog te koautor više Univerzitetskih udzbenika.


Za stručnu njegu Vaših zubi i usta brine se stomatoloska ordinacija Poliklinike MedicoOral-AS, odnosno njen stručni tim, na čelu sa bivšim načelnikom stomatološke službe pri Domu zdravlja u Bihaću, vlasnikom ordinacije, prof.dr.sci. Adem Salihagić dr.stom.spec., dugogodišnjim specijalistom oralne kirurgije.

Adi.jpg

Adi Salihagić
dr. stomatologije; Mr.sc. implantologije

Specijalizant parodontologije i oralne medicine 

DSC_0224.JPG

Aleksandra Sanja Petrović
dr. stomatologije

gasan_dr.jpg

Mahmoudi Ghassanu

dr.stomatologije

Sulejman-Kendi.jpg

Sulejman Kendić
Profesor
Emeritus

Član Akademije u ANUBIH

Prim.dr.medicine

specijalista

ginekologije i opstetricije

Selma-Salihagic.jpg

Selma Salihagić

Diplomirani pravnik 

DSC_0230.JPG

Edita Salihagić
Stomatološki tehničar

Erna Skalic

Erna Skalic
Medicinska sestra

sdasdadd